Fief Macrander, Psycholoog Hoorn

Zowel volwassenen als jongeren zijn van harte welkom in mijn praktijk in Hoorn. Hieronder staan voorbeelden van klachten waarmee u zich kan aanmelden:

  • angsten, paniekgevoelens, hyperventilatie, piekeren;
  • onzekerheid, faalangst;
  • trauma’s of ingrijpende gebeurtenissen waar u nog steeds last van hebt;
  • moeite het leven weer op te pakken na een grote verandering (verlies van een dierbare, relatiebreuk, verhuizing);
  • werk- of studieproblemen;
  • stress, overbelasting, burn-out;
  • sociale problemen (o.a. gepest worden of moeite hebben met het aangaan en/of onderhouden van contacten);
  • concentratieproblemen;
  • schuldgevoelens;
  • zingevingsvragen.

Psycholoog Hoorn: mijn werkwijze

Ik ben een eerstelijns psycholoog en bied hulp bij angst- en stressklachten, burn-out en somberheid. In mijn sfeervolle praktijk in Hoorn bied ik kortdurende en oplossingsgerichte hulp. Dat wil zeggen dat de gesprekken erop gericht zijn dat u zo snel mogelijk weer op eigen benen kunt staan. Meestal heeft u aan vijf tot tien sessies genoeg, maar als u er meer nodig hebt dan is dat natuurlijk mogelijk.

Ik ga uit van de persoonlijke, innerlijke kracht van mensen. Dankzij mijn werk in gevangenissen ben ik ervan overtuigd geraakt dat ieder mens een bron van kracht in zich heeft. Die kracht zorgt ervoor dat je de wereld vol zelfvertrouwen tegemoet kunt treden, dat je het heft in eigen hand kunt nemen en van het leven kunt genieten!

Wil je iets aan jezelf veranderen, dan is het wat mij betreft erg belangrijk dat je inzicht krijgt in je eigen functioneren, in je gedachten en je gedrag. Dat inzicht is nodig om met durf en doorzettingsvermogen met je problemen aan de slag te gaan. Veranderen kan alleen als je actief aan de slag gaat en durft te gaan spelen met andere manieren van denken en doen. Zo kun je vastgeroeste patronen doorbreken. Stap voor stap kun je zo successen boeken en meer zelfvertrouwen krijgen. In mijn praktijk in Hoorn kun je oefenen, experimenteren en spelen.

 

Psycholoog Hoorn: het traject

Heeft u last van somberheid, spanning, angst, overspanning en burn-out, een trauma of assertiviteitsproblemen? Bent u op zoek naar een psycholoog in Hoorn? Dan kunt u mij bellen of mailen. Ik stuur u dan per e-mail een intakeformulier dat u kunt invullen en terugsturen. Daarna volgt een persoonlijk intakegesprek, waarin we uw doelen vaststellen, we een inschatting maken van het aantal sessies dat u nodig zult hebben, en waarin we natuurlijk kijken of het klikt.

Omdat ik van meerdere werkvormen gebruik maak, zullen we in de loop van de therapiegesprekken kijken welke therapie het best bij u past, afhankelijk van uw persoonlijke doelen en uw karakter. Dat kan bijvoorbeeld EMDR zijn, RET, voice dialogue, transactionele analyse of oplossingsgerichte therapie.

Belangrijke kernwoorden in de therapie zijn zelfinzicht, acceptatie, experimenteren en toepassen.

U kunt mij gerust bellen of mailen met uw vraag. Mocht u bij mij niet op de juiste plek zijn, dan zorg ik samen met u voor een goede doorverwijzing (06-13572366).

Fief Macrander in het kort
eerstelijns coachende therapeut
geen wachtlijst
NIP-registratie (13169)
NFG-registratie (6505087432)
EMDR
kortdurende behandeling
nuchter, warm, professioneel
sfeervolle praktijkruimte